Tartumaa Noorsootöötajate Ühendus on partneriks Erasmus+ K1 projektile “Let´s know yourself“, mille raames toimub Kabokas, Ungaris 8-päevane koolitus (koos reisipäevadega 10 päeva) noorsootöötajatele ja õpetajatele, kes on huvitatud enesehindamisest, eksperimentaalsete õppemeetodite kasutamisest ja lisaks ka stressijuhtimise tehnikatest.

Saadame Tartumaalt kuus vahvat noorsootöötajat 17.-26.märtsini koos Ungari ja Rumeenia kolleegidega rahvusvahelist kogemust saama.

Eestit esindavad projektis: Karmen Kukk – Laeva noortekeskus, Dagmary Kuslap – Elva Avatud Noortekeskus, Liisi Ilves – Lähte noortekeskus, Tairi Paumets – Rannu Pere- ja Noortekeskus, Liina Arike – MTÜ Õnnemaa, Kuuste Pere- ja Noortekeskus ning Pärt Kalmus – Luunja Kultuuri- ja Vabaajakeskuse noortekeskus (pildil ees).

Projektiga seotud spetsialistid suurendavad oma eneseteadvust, arendavad oma praktilisi teadmisi ja täiendavad oma oskusi tervisedenduses. Kuna meie projekt põhineb kogemuslikul õppimisel, eeldame, et osalejad suudavad läbi viia õpitud harjutusi hiljem oma töös ja isegi koolituse toimumise ajal, arendades seeläbi oma teadmisi ja eneseteadvus. Osalejad saavad teada esmase ennetuse olulisusest, selle rakendamisest ja kuidas olla noorte individuaalses toimetulekus toetavas rollis. Pandeemiast tulenevad väljakutsed on mõjutanud kõigi elusid ja me pole alati nende väljakutsetega parimal viisil toime tulnud. On vaja integreerida vaimse tervise toetamise seansid professionaalsesse tööriistakomplekti, mis aitab noortel arendada toimetulekuoskusi. Üks parimaid meetodeid selleks on kogemuspedagoogika, mida noorteeksperdid saavad meie projekti käigus õppida.

Avatud meelega kogemist neile teele kaasa!